Monday, 8 August 2011

Obitsuhybridi- tutoriaali~

Kas näemmä 50 lukijan raja on rikottu ja kuvatarina aiheeseen liittyen tulee mahd. pian, viimeistään ensi viikolla ~

Aiheeseen, päätin viimein vaihtaa obitsun monalle, kunnes päätinkin tehdä aiheesta turoriaalin. Tämä hybridimenetelmä on siitä helppo, että päätä ei tarvitse avata, edes peruukkia ei tarvitse repiä! Lisäksi pääkään ei keiku, vaan pysyy suorassa ja mahdollistaa paremmat poseeraukset. Toivottavasti selitän tarpeeksi selvästi, tässä nyt kuitenkin kuvalliset ohjeet:

Tarvitset; Dal/Byul jolla stock kroppa, 21 tai 23 cm hard bust obitsuvartalo, ruuvimeisselin (itselläni myös tuommoinen kuminen "miehenkorvike", koska muuten meisselistä on hankala saada tukeva ote)

Kun pyöräytät stock- kropan torsoa, huomaat että keskivartalossa on torson alla piilossa kaksi ruuvia, ruuvaa ne auki. Ne olivat minulla melko tiukassa, saat ne helpoiten esiin kun pyöräytät torsoa ensin toiseen suuntaan ja poistat suuriv, sitten sama homma.

Kun ruuvit on irti niin pitäisi ylä- & alavartaloita yhdessä pitävän kappaleen irrota kun vain varoen vedät puoliskoja ja venkslailet ne pois sieltä välistä.

Tämän jälkeen irrotat obitsun torson (=rintapalan) ihan vain vetämällä, niin että se näyttää suunnilleen tältä. Kuten huomaat, obitsun vatsapalassa on kolo ja stock- kropassa tappi. Nyt työnnät tapin vain koloon, se on vähän jäykkä mutta aikasi kun pusket niin pitäisi onnistua.

Kas näin!

Mutta nyt vartalo on aikamoinen spagettimato, seuraavaksi neuvon kuinka päästä siitä eroon.

Tähän tarvitset nuken lisäksi sakset & valkoista (muukin kai käy) kartonkia. Itse käytän Guccin hajuvesitesterilappuja kun sellaisia sattui löytymään (:

Jaa nukke kolmeen osaan, palojen pitäisi lähteä ihan vain vetämällä. Leikkaa kartongista 4 palaa, kooltaan tommosia muutama x muutama senttiä.

Puhkaise palojen keskelle reiät esim. ruuvimeisselin avulla.

Leikkaa kulmat pyöreiksi ja laita se dalin kropan tapin ympärille näin. Tunge se sisään käyttäen apuna esim. ruuvitalttaa.

Tunge kartonkia myös alavartaloon sekä vatsapalaan.

Toinen kuva edellisestä.

Senjälkeen kasaa nukke laittamalla palat takaisin paikoilleen. Yli pursuavat kartongit voi työtää pinsettien/ruuvitaltan avulla kropan sisään, mutta mielestäni paras posettavuus on kun tuossa on vähän kartonkia välissä kitkaa tuomassa.

Nyt seisominenkin sujuu ongelmitta

...kuten myös vähän erikoisemmatkin poseeraukset (:
Jos jokin kohta jäi epäselväksi, kysy ihmeessä!
Toivottavasti tästä oli apua ^^

Kerran vielä kiitän kaikkia lukijoita, innostusta blogiin ei ilman teitä riittäisi n___n ♥ Näkemisiin!

17 comments:

 1. Tää oli tosi hyvä tutoriali, selkeesti selitetty ja kuvattu :)

  Kiitoksia tästä ~

  ReplyDelete
 2. Pitäisköhän Alicellekin tehdä hybridi...? :<
  Joka tapauksessa hyvä tuto oli~ :3

  ReplyDelete
 3. Jes, hei hyvä kun teit tästä suomenkielisen tuton, mä nimittäin joskus löysin enkunkielisen samanlaisen, mut kadotin sen. >.< Hyvä muuten toi "...kuten myös vähän erikoisemmatkin poseeraukset (:" XD

  ReplyDelete
 4. Kiitos kaikille, hyvä että tästä on jotain apua (: Broken Junk Doll, suosittelen hybridiä, olen tavannut montakin keikkupää-dalia ja jatkuvasti pelännyt että pian käsissä on vain irtopää :|Hybridillä pää pysyy tukevasti pystyssä ja paikoillaan, eikä lähde irti vetämälläkään (<-en silti suosittele kokeilemaan tuota) ^^

  ReplyDelete
 5. Vika kuva XD

  ReplyDelete
 6. Hyvä! Pitäsköhä tota koklata Creselle...

  ReplyDelete
 7. Kiitos ihan kamalasti, tästä oli valtavasti apua~ :3

  ReplyDelete
 8. Siis onko dalissakin nuo ruuvit tuollain? Mitkä pitää ruuvata pois, jotta se vartalo menisi paloille?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dalin ja Byulin stock-kehot ovat identtiset. Tutoriaalin toisessa kuvassa näkyy tuo vartalon keskimmäinen palanen, torsopalan ja lantion välissä. Siinä on takana 2 ruuvia vierekkäin, ne kun ruuvaat auki, vähän kääntelet ja vääntelet niin vartalon pitäisi pilkkoutua.

   Delete
 9. Pitääkö siis tuota rintapalaa pyöräyttää mihin suuntaan? :D Tosi hyvä ohje, kesäksi aion hankkia dalivauvvelin ja teen kyllä sille hybridin kun löytyi näin hyvä tuto :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alakappaleessa on kaksi ruuvia vierekkäin, joten käännät rintapalaa ensin toiseen suuntaan ja ruuvaat pois sen ruuvin joka alta paljastuu, sitten käännät rintapalan toiseen suuntaan ja ruuvaat senkin ruuvin pois. Hankala selittää, mutta nukkea käsitellessä löydät ruuvit varmasti. Hyvä jos ohjeesta oli apua! ^^

   Delete
 10. Jättikiitos tästä! Satuit juuri pelastamaan pikku Odeletteni hengen❤

  ReplyDelete
 11. Suuret kiitokset tästä! Nyt tiedän mitä teen pikkuisen Odeletteni keholle!

  ReplyDelete
 12. Onko tätä mahdollista tehdä Pullipille? Sillä satun omistamaan Dahlia Cinderellan ja pelkään kovin sitä keikkumista ja kaulatapin katkeamista. En siis vielä ole ostanut obaria kun kerään vielä rahaa ja aikoisin käydä äitini kansssa Kilalassa joskus. Että onko tämä mahdollista?

  ReplyDelete
 13. Ja mikäs obitsu olis paras jos se olisi mahdollista tehdä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vastaan nyt itse, kun omistan pullipin. Nukellani on 27 senttinen SBH-S obitsu, jonka vaihto sujui aivan ongelmitta. Hyvin venyy ja pysyy pystyssä.:)

   Delete