Tuesday, 26 April 2011

Kirjantekotutuoriaali~

Pitkä otsikko... Asiasta kolmanteen, eilen illalla aloin tekemään pieniä kirjoja nukeille, joten ajattelinpa siinä ohessa tehdä kuvallisen tutoriaalinkin.

    Tarvitset (suluissa olevat ei välttämättömiä):
♥ Kirja, lehti, vihko, levynkansi yms.
♥ Skanneri & (väri)tulostin
♥ Tietokone, jossa on paint tai vastaava kuvankäsittelyohjelma
♥ Sakset
(♥ Pahvia)
(♥ Liimaa)

Kaikki alkaa siitä, että valitset jonkun kivan kirjan tai muun, josta haluat nukkeversion.

Tämän jälkeen kirja skannataan kylki kerrallaan. Pienet lehdet & vihot voi vaan avata ja skannata, mutta isokokoisemmat kirjat täytyy tehdä osissa.

Skannaa kaikki sivut huolella, pidä ne suorassa ja paikallaan skannausprosessin ajan!

Tämän jälkeen avaa joku äsken skannatuista sivuista/kyljistä (miksi niitä kutsuisi?) ja pienennä se.

Aseta kooksi 12% ja muista asettaa se kumpaankin kohtaan, muuten saat vain venyneitä kirjankansia!

Kun kaikki on 12% normaalista pienennetty, avaa uusi paint- ikkuna, johon yks kerrallaan kopioit ja liität pienennetyt sivut. (huomatkaa upea sormirivistö >D)

Sitten vaan kasaat kannet alkuperäisen kirjan mukaan. Itse laitoin vielä mustat kehyket kirjalle, koska valkeasta paperista on hankala nähdä valkeaa kirjaa.

Tämän jälkeen tulosta kuva, itse käytän sen wordin kautta, jotta voin varmistaa oikean koon.

Tulostamisen jälkeen leikkaa kannet irti paperista ta taita kasaan. Jos kirjassa on enemmän paksuutta, niin kansiin voi liimata pahvia, kuten itse teen. Sisältöön voi käyttää mielikuvitusta, itse jätin sen toistaiseksi ihan blankoksi, mutta jos on askartelutuulella, niin voi skannata ja pienentää myös pari sisäsivua. Jos taas teet jonkun lehden, niin pahvia ei tarvitse ja se on jo kahtiataittamalla valmis.

Vielä lopuksi oma prinsessani mallaamassa valmista kirjaa. Tämän tuton ohjeilla onnistuu myös vihkojen yms. lehtisten teko, miten olisi esimerkiksi upea mangakokoelma nukellesi?

Loppuun vielä esimerkissä käytetty kirja, jos on laiska eikä itse jaksa alkaa skannailemaan ja muokkailemaan : D. Ohessa myös aikaisemmin tekemäni kouluvihko, jonka voi myös halutessaan itselle printata, kunhan niitä ei ala laittomasti netissä jakelemaan.Semmoinen, toivottavasti tästä oli edes vähän apua, jos tahdotte niin voin tehdä lisääkin kuvallisia tutoriaaleja n__n

6 comments:

 1. Kiitos, olen aina miettinytki miten tommonen kirja/lehti yms. tehdän.
  Oli paljon apua (:

  ReplyDelete
 2. Hei tästä on tosi paljon apua! Mutta nyt pitää vain etsiä hyvä kirja jotta se ei lue mitään nalle puh kirjaa. Vaikka oishan sekin söpöä ♥

  ReplyDelete
 3. Olipa hyvä vinkki!
  Jos joskus saan kaipaamani pullipin, käytän tätä vinkkiä varmasti!
  Ps. Mullakin on toi sama kirja... :)

  ReplyDelete
 4. Aika matava tää ohje :D kaikki tosi selkeetä j vaikuttaa helpolta. Tekisin tätä itsekin, mutta ei ole skanneria, eikä värillistä tulostinta :(

  ReplyDelete
 5. miten kiinnitit noi sivut tohon kirjaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelisin esim. paperiliimaa (sellainen tavallinen puikkoliima), itselläni sellaista ei tuohon aikaan ollut, joten kiinnitin sivut sellaisella kynttilän koristeluun tarkoitetulla vahavärillä 8D (toimii!!) Ja sillä siis vain kiinnitin tuon tulostamani kansikuvan kahteen pahviin, varsinaisia sivuja kirjassa ei ole.

   Delete