Monday, 22 August 2016

Obitsun katkenneen kaulatapin & ruuvin korjaus / vaihtaminen

Rimpulaa Obitsu-vartaloa ei alunperin ole kehiteltu kannattelemaan Pullipin painavaa jättipäätä. Sen takia harmillisen monelle tämä on varmaankin valitettavan tuttu näky:

Kaulatappia pitelevä ruuvi on siis pään painosta napsahtanut poikki, ja tuo toinen pää on jäänyt jumiin tapin sisälle. Tämä on kuitenkin suht. helppoa ja nopeaa korjata, ja nyt näytän, kuinka se tehdään. Aluksi avaa nuken pää, jotta saat tuon tapinpätkän kaivettua sieltä sisältä.

 Vedä kädet irti, ja kuori tuo silikoninen "iho" pois torson päältä. (varovasti, ettet vedä torsopalaa irti!)

 Jonkun terävän esineen avustuksella, työnnä ulos tuo ruuvinnysää pitelevä metallipalkki.

 Kas näin, vanha ruuvi on hoideltu pois~

 Ota uusi ruuvi (kropan mukana tulee muistaakseni 3-4 vaihtoruuvia) ja pujota metallipalkki takaisin paikalleen, pitelemään uutta ruuvia lenkistään.

 Pue "iho" takaisin nuken tukirangan päälle, ja sujauta kädet reikiinsä.

 Koska vanhan ruuvin toinen pätkä on edelleen kaulatapin sisällä, kierrä se uuteen ruuviin ylösalaisin (tämä mahtuu päähän näinkin päin)

 Seuraavaksi teippaus! Ensiksi, vedä kaulan "nahkaa" taaksepäin sormillasi, jotta saat laitettua kerroksen maalarinteippiä kaulatapin, ja tukirangan kaulaosan ympärille. Tämä tukee kaulaa, jolloin se kestää pään painoa paremmin. Vedä sen jälkeen kaulanahka takaisin paikalleen niin, että teippi jää osin piiloon sen alle.

 Seuraavaksi laita toinen teippikerros kaulatapin ja pehmeän muovin päälle. Tämä tukee kaulaa entisestään, ja lisäksi muodostaa suojakerroksen nuken pään, sekä pehmeän muovin välille. Nämä kaksi muovia reagoivat helposti toisiinsa, ja Pullipin kaulareikä saattaa sulaa. Siksi onkin tärkeää, että kaula on hyvin suojattu.


Koska huono teippaus on yleensä syy, miksi ruuvi ylipäänsä katkeaa, niin piirsin vielä tällaisen läpileikkaus-taideteoksen, josta näkee vähän paremmin, mihin väleihin nuo teippikerrokset siis kuuluvat.

 Kroppa päähän, pää paikalleen...

...scalp-pala päähän ja valmista tuli~ Toivottavasti ohjeesta on hyötyä :)

2 comments:

  1. Oh...taas pelastat mun ja nukkejen nahan. mulle valitettavasti ehkä vähän liian usein on tullut käytyä tälleen. Nyt jos vähän paremmin pysyisi, ja voi käyttää samaa tappia toistekkin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oon Kilalassa saanut korjata jo niiiin monta katkennutta kaulatappia, et aattelin jonkinlaisen tutoriaalin vähentävän noita onnettomuuksia... Mahtavaa jos oli apua! ;>

      Delete